Здравейте,
Чуждестранен студент в един от нашите ВУЗ има възможност да започне работа по граждански договор. Моля за помощ относно осигуровките, които му се дължат от възложителя! Същият работи и по трудов договор на два часа/ден.
Благодаря предварително!
Благодаря и аз така си помислих, защото служебната бележка, която е издала общината е просто уведомление свободен текст какви суми са получени. Липсват данни на ЮЛ (общината) като ЕИК например.
Здравейте,
Попълва ли се в декларация по чл.50 доход на ФЛ от участие като член на комисия при избори? Има ли НПР? Подлежи ли този доход на  осигуровки и облагане?
Здравейте,
Попълних заявление за упълномощаване на болнични и обезщетения чрез моя ел.подпис от името на упълномощителя - ЮЛ.
Трябва да бъде занесено на ръка в НОИ, за да бъде потвърдено. Но данъчния адрес на упълномощителя се намира в град, различен от града, в който живея. Възможно ли е хартиеният носител на заявлението да бъде подаден в ТП на НОИ, където живея или трябва да се подаде по адрес на регистрация?
Благодаря предварително!
Здравейте,
Честито Рождество Христово!
Току-що попълних електронно заявление за упълномощаване чрез моя електронен подпис на ФЛ да подавам болнични и обезщетения на организация през ел.стр. на НОИ. Разпечатах и подготвих за подаване.
Само че, организацията се намира в град, различен от този в който аз живея. Трябва ли упълномощителят да занесе и подаде заявлението в териториалното поделение на НОИ в този град или може да се занесе, подаде и одобри в тер.поделение на НОИ в град София например?
Благодаря предварително!
Здравейте,
Как да осчетоводя фактура за нощувка на командировано лице в Манчестер?

Благодаря предварително!
Здравейте,
При мен Т.О. е след начисления ДДС:
602 - 20
4531 - 4
Т.О. -  1.50
401 - 22.50

Тук вече мисля че приходна сметка не ми мърда. 791 или подобна?
Благодаря, приятен и ползотворен ден!
  :good:
Здравейте, колеги,
Признава ли се за ТРУДОВ стаж прослуженото време по договор за управление и контрол и ако да - отразява ли се в трудовата книжка?!!!!
Здравейте,
Фирма има инвестиционен имот, който дълго време е отдавала под наем. През 2017 г, м. ноември, сградата е съборена с цел ново строителство на друг имот.
Налага се да отпиша съществувалия до сега. Амортизации не са начислявани, тъй като е инвестиционен. Сметка от група 60 ли ще е в дебита при отписването (става дума за две сгради) и ако не, моля за малко помощ!
Благодаря предваритело!
Този СОЛ е собственик на ЕООД-то си. "Да се оправят Д1" означава корекция, или заличаване?
Здравейте,
СОЛ е плащал авансово суми за ОВ върху МОД за години, в които е подавал нулеви декларации по чл.50 ЗДДФЛ. При опит да завери осигурителната си книжка, от НОИ му отказват с довода, че за исканите от него години не е имал доход, върху който да се осигурява.
В момента лицето желае да му бъдат възстановени платените от него суми за ОВ.
Дали трябва да се подадат заличаващи Д1 и корекция на Д6 с нулеви стойности и след това, да се поиска възстановяване на сумите, или може да се мине само искане за възстановяване/прихващане?
Много благодаря и аз. Желая ползотворна, здрава и щастлива Нова година! :)
Здравейте,
Наложи се за клиент на фирмата да потърсим услугите на друга фирма. Правилно ли е да контирам 602/401, при условие, че това не е наш разход? Моля за помощ. :blush: